Oct 31, 2011

Őszi nap - Autumn sun

Kimentünk ma fotózni a Dunához, és hát egyéb modell hiányában (fotogén vállalkozó szelleműek jelentkezhetnek :D) én voltam a szenvedő alany. Még lógós fülbevalót is felvettem, hogy lássátok, milyenek - aki ismer, tudja, hogy ez azért nem semmi teljesítmény részemről. És íme bizonyság, hogy gyűrűim is vannak újak. Valamint azt is kipróbáltam, hogy milyen kalapon a cserebere-kitűző :) 
Lassanként majd felkerülnek az Etsy-re, ha lesz róluk még több kép. Némelyikről már volt régebben, és ma este sikerült azokat is visszakapni.*

We took some pictures this afternoon by the Danube and well, since I have no other model, I was the victim of the shooting process (:D). I even put a couple of dangle earrings on to show you how they look like when worn - anyone knowing me knows that this was quite a sacrifice for me. And here's some proof that I have new(er) rings, too! And I tried how my swip-swap brooches work with a hat :)
I will add them to my Etsy shop when I have more pics - and when I have finished checking the ones I miraculously got back this evening, again. :)

Kalapom-pom-pom... / Left my hat on ;)

Kobaltkék fekete-fehér spirállal / Cobalt blue w/ B&W spiral pattern

Csoki-vanília márványos / Chocolate and vanilla marble

Vanília-fekete / Vanilla on black

Rózsaszín-mályva / Pink and mauve
Rózsaszín csíkkal 1. / Pink with white stripe Nr. 1
Rózsaszín csíkkal 2. / Pink with white stripe Nr. 2

Türkiz bárányfelhős / Turquoise with cloud

Türkiz csíkkal / Turquoise with white stripe
Vanília csokival :) / Vanilla with chocolate :)

Fehéren-szürkén / Grey&White


-------------
*akinek hasonló adatelvesztési problémája támad, szóljon - ezittmégmindigareklámhelye :)

Oct 29, 2011

Mai öröm - Today's delight

Ez után a hét után (azt már nem is írtam, hogy a mentést -az elveszett, majd visszakotort üveges képeket is - tartalmazó külső winchester tegnap elszállt, és sajnos az szállt el, nem a doboza, úgyhogy ma elég sokat szaladgáltam, hogy legyen hova kimenteni majd a menthetőt, és legyen mentve a menthető... ez már szürreális, senki ne tegye a közelembe a gépét/külső vinyóját. És várom a tuti háttérmentési ötleteket! :D) igazán jól esett egy kis jó hír is :)
A szülinapi játék egyik nyerteséhez, Nikihez, már meg is érkezett a kitűző, és annyira tetszik neki, hogy meg is mutatta a világnak. Szerintem nagyon jól mutat táskán is, ahogy ő próbálta ki. És szerintetek? :)

After this week (well, I haven't even mentioned that yesterday the external hard disk that had all the backup from my other computer plus the "lost" pics I got miraculously back ceased to work :( It is more than surrealistic... Hopefully I will get back at least most of my data - I'm eager to hear your tips on the safest backup methods :D), sooo after this long and exhausting week I was delighted to read that one of the winners, Niki has already got her brooch, and is very happy with it! I think the way she used it on her bag is lovely. What do you think? :)

Oct 26, 2011

Helyzetjelentés

Az egyik számítógépem ma kb végleg letette a lantot (kilenc hónap után). Hardverhibára gyanakodtunk többen, mégis kapott egy formattálást-újratelepítést, előtte mindent (gondoltam én) lementettem, de persze nem segített a dolgon az új ablakosdi. És csak most láttam, mikor új képeket akartam feltenni, hogy egy, csak egy könyvtárat felejtettem el lementeni: azt, amiben az üvegekről készült képek voltak. 
Úgyhogy most nem tudom, mikor lesznek képek ismét, mert se fény, se idő, se rendes gép, és még a képek is az enyészeté lettek. A számítástechnikai malőrök miatt elnézést előre is mindenkitől, ha kicsit tovább tart, mire reagálok.
Kicsit letörtem, be kell vallanom. :(

One of my computers practically crashed for good (well, I should rather say it kept crashing all the time - after a mere 9 months of use). A couple of us thought it was a hardware problem but nevertheless the machine got formatted and the OS reinstalled. I had of course saved all (well, at least that's what I thought...) data before reinstalling the erm... doors, but the reinstall did not help one bit (ain't I funny :)). And I just realised that I forgot one, just one directory when preparing the backup: oh yes, all of the pictures taken of my glass since May. So they are gone for good, and I don't know when I'll have new pics seeing the fact that there's no light, no time and no decent PC, and even the pictures that I had already done had been destroyed. 
I'm a bit distressed, I must admit. :(

Oct 24, 2011

És a nyertesek... / And the winners are...

Ismét képriport következik, csak ezúttal sajnos nem tudtunk szabadtéri sorsolást rendezni. Így hát a fényekért is elnézést :)

And again, let's see who the winners are - in pictures! :)

A nyakláncot nyerte: / The necklace goes to...

Ezek itt a neveitek :) / Here are your names

Meg itt is / And here, too :)

A sors keze... ismét Gergő / The hand of faith is my son's again :)

És a nyerted... / And the winner is...
Ezúton is gratulálunk Genovevagemmának! Kérlek, hogy emailben küldd el, hová szeretnéd, hogy postázzam a csokis vanílialáncot :) 

A cserebere kitűző nyertese pedig... / And the swip-swap brooch goes to...

Nevek / Names

Húz / Drawing

És a nyertes... / And the winner is...
Nikinek is gratulálunk! Kérlek, te is írd meg, hogy hová postázhatom a zöld narancs (elnéztem a listám, bocsánat Nikitől :)) színű cserebere kitűzőt! :)

----------------------------------------------------

Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy játszott, és ígérem, lesz még idén lehetőség játszani! :)

Thanks again to everyone who entered and I promise that there will be another giveaway this year :))

Oct 16, 2011

Szülinapi nyereményesdi / Birthday giveaway :)

Please scroll down for English :)

Mivel közeledik fennállásom* újabb évfordulója, ahogy ígértem, ismét játékra hívok mindenkit! És ismét itt, mert nem lettem sokkal okosabb korrekten játszott FB-játék tekintetében, nem korrektet meg nem szeretnék. :) 
Ezúttal két nyertest is fogok sorsolni, vagyis két ajándékért is lehet jelentkezni - egy nyakláncért és egy csere-bere kitűzőért. De mivel egyrészt nem tudtam dönteni, másrészt ahány ember, annyiféle ízlés, így választani is lehet :) 

A játék menete:

1. Ha még nem "lájkoltad" az oldalamat, kérlek, tedd meg!
2. Írj ide, a blogba egy megjegyzést, hogy megtetted, és szeretnél játszani! Írd meg, hogy a nyakláncért vagy a kitűzőért (vagy mind a kettőért :)) szeretnél játszani, és hogy a képen látható lehetőségek közül melyiket szeretnéd, ha nyersz!
3. Mindezt október 24. (budapesti idő szerint) este 6 óráig tedd meg, hogy benne legyél a sorsolásos kalapban :)
4. A választott nyereményen kívül mind a két nyertes kap egy, egyszeri 60%-os kedvezményre jogosító kupont, amelyet december 31. éjfélig válthat be az Etsy boltomban.

Sorsolás október 24-én este, hacsak meg nem zavarnak valami meglepetésbulival :D

------------------------------------------------
I am almost another year older (and wiser, for sure :)), so as I have promised earlier, I'm having another giveaway! And since I am no wiser since last time regarding giveaway rules on FB, we'll play here. 
This time you can enter for two prizes (one necklace and one swip-swap brooch) - so there will be two winners! And, what's more, everybody gets to choose which one they'd prefer - because I know we're all different with different likes and dislikes :)


Here's how to enter:


1. Please "like" my Facebook page if you haven't already.
2. Leave a comment below this post to let me know you'd like to enter. Do not forget to add which prize you'd like to go for: the necklace or the brooch (or both :)). Please also tell me which one (of each type, of course) you'd prefer if you are the winner (see pictures below). 
3. Make sure to enter until 6 pm (CET which is 12 noon EST) on October 24 :)
4. Both lucky winners will get an extra coupon code that will give them a one time 60% discount for my Etsy shop that can be used until midnight CET, December 31, 2011.


We'll draw on the evening of October 24, unless I'll have a huge surprise party :D

NYEREMÉNY 1. - NYAKLÁNC / PRIZE 1 - NECKLACE

Zöld csíkok feketén / Green stripes on black
 VAGY / OR

Vanília csokival / Vanilla with chocolate
NYEREMÉNY 2. - CSEREBERE KITŰZŐ / PRIZE 2 - SWIP-SWAP BROOCH
Őszi narancs / Autumn orange
 VAGY / OR
Rózsaszín vaníliával / Pink with vanilla
  VAGY / OR
Szürke-fehér / Gray and white
Hajrá! - Way to go! :))

------------
* mármint az én saját fennállásom, nem a blogé :) majd blogszülinapi játék is lesz, tavasszal :)

Oct 11, 2011

Kincsek / Treasures

Hosszú idő után most először készítettem egy kincstárat az Etsy-n. Őszieset, légiesen könnyed selymekkel telit :) Ez alkalomból ki is kell próbálnom azt az okos kis kódgenerálót, amivel kincstárat lehet blogba illeszteni (és nem kell kézzel html-t írni, se printscreenelni). :)

After quite a long time I created a new treasury on Etsy. An autumnal, full of ethereal silks :) So I just had to try that neat code generator that makes it really easy to incorporate an entire treasury into my blog :)


'Silk autumn' by pannakotta

Lovely autumn/fall silk items. Enjoy! :)


Felted wavy ruffled...
$115.00

Hand painted silk s...
$95.00

Hand Painted Silk S...
$36.00

Silk scarf handpain...
$39.00

Autumn Cost - hand ...
$22.00

Teal Silk Scarf and...
$35.00

Nuno felted scarf ...
$79.00

Blue and Gold Tie-D...
$54.00

Autumn flames silk ...
$48.00

SALE was 125 USD Nu...
$85.00

Outrageous Orange H...
$39.00

Hand painted silk s...
$54.00

Felt Scarf Merino W...
$75.00

Silk scarf hand pai...
$46.00

Autumn Bouquet Hand...
$55.00

Hand Painted Silk S...
$45.00

Treasury tool by Red Row Studio.

Oct 10, 2011

Cserebere-fogadom / Swip-swap brooches

Végre múlt csütörtökön megérkeztek a várva várt hozzávalók, hogy megvalósíthassam az egyik többhónapos tervemet :) Fotózni viszont csak ma tudtam, és ma is csak korlátozott ideig, mert aztán eltűnt a fény, de ennek is örülünk. 
Tehát: mostantól cserélhető közepű textiles kitűzők is kaphatók nálam - mindenki magának állíthatja össze, milyen szirommal milyen középrészt szeretne, sőt, többet is szerethet, és hangulatának illetve aktuális ruhájának függvényében cserélgetheti. A középrészek önállóan is használhatók pl sál rögzítésére (selyemhez nem javaslom!), vagy csak úgy, díszítésre. Az "alapszettek" egy sziromrészből és egy üveges illetve egy szaténnal bevont gomb középrészből állnak. 
Nektek melyik a kedvencetek? :) 

Finally last Thursday I received the findings I've been waiting for for ages and which I needed to make an idea I've came up with a couple of months ago become real :) I couldn't take pictures since then and today I only had half an hour before the sun set but I am glad to have even had that chance :)
So: from now on swip-swap flower brooches are available with interchangeable buttons. You can mix and match the petals with the buttons you prefer, you can even have more buttons with one set of petals or vice versa. And then you can swap the middle (or the petals) according to your mood or clothing. The middle parts can be used as a standalone pin as well for your scarf (do not use them on silk, though!) or just to embellish your coat/handbag. The "basic" set comes with a set of petals, one fused glass and one satin covered button pin. 
Which one is your fave? :)
Egy kupac virág / A pile of flowers

Közelebbről 1. / Details 1.

Közelebbről 2. / Details 2.

Már az Etsy-n / Already on Etsy

Nemsokára az Etsy-n / Available soon on Etsy

Oct 7, 2011

Újabb pöttyöspannák / Dotties

Ezeket el is felejtettem megmutatni, pedig itt lapul már a kép is a picasán mióta. A két középső nem lett tökéletes, őket megtartom magamnak, a bal szélső pedig már el is kelt. De készül még :) Nektek milyen színű pöttyökkel tetszenének?

I just realized that I've forgot to show these - yet even the picture has been waiting uploaded for a while. The two in the middle are not perfect so I'll keep them for myself and the one on the left has already been sold. But I am working on more :) What colours would you like the dots to be?

Oct 1, 2011

És a nyertes... / And the winner is...

...na azt majd a végén. :) 
Ma kinti sütögetős-főzögetős, almát, körtét, szőlőt és diót szüretelős napot tartottunk. Persze nem feledkeztem meg ám a játékról, úgyhogy megvolt a sorsolás a meggyfák alatt. A sors keze Gergő volt, személyesen, mint azt a mellékelt ábrák mutatják :)

... well, I'm not going to tell that right away :)
Today we had an outdoor cooking and apple, pear, grape and walnut picking day. I haven't forgotten about the game, though so we had the drawing underneath the wild cherry trees. The hand of fate was my son, Gergő - as you can tell from the pictures :)

A jelentkezők nevei itt vannak mind / Every name is in here

Koncentrál, kiválaszt / Concentrating and picking

Bontogat / Opening...

"Ááá, én már tudom!" / "Aah, I know already!"

És a nyertes... / And the winner is...
Ezúton is gratulálunk Natinak! (a továbbiakat majd megbeszéljük :)) A többiek se csüggedjenek, nemsokára lesz újabb játék, szülinapi. Akkor miért szeretnétek játszani? :)

Congratulations to Nati! And there will be another, a birthday giveaway soon! What would you like to play for then? :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...