Nov 27, 2011

ÚjrAdvent - Advent-ure

Játék volt Colette-nél, mint már említettem volt a múltkor, és végül csak elkészültem az újrahasznosítás jegyében alkotott koszorúmmal. Nem pont olyan lett, mint ahogy azt előre elgondoltam, de sebaj: jövőre majd alaposabban átgondolom a dolgot :)
Az alap valaha nagyon finom tokaji fehérbort tárolt magában: szép olivazöld színű üveg darabokra törve, összeolvasztva (ez a témakör amúgy is izgatja már egy ideje a fantáziámat, úgyhogy lesz folytatás... csak még nem tudom, mikor :) és akinek kék színű üvegcséje-palackja van, ki ne dobja, hanem esetleg gondoljon rám! :)). Erre tavalyról maradt fahéjrudakat, csillagánizst és masnit raktam (ezeket mind díszítőelemnek vettem még a tavalyi ajándékok csomagolásaira), illetve szintén jó ideje a polcon lakó illatos mécseseket. Külön büszkeséggel tölt el, hogy a ragasztópisztollyal ezúttal 1. nem égettem meg magam 2. nem ragasztóztam-szálacskáztam össze mindent. 

Colette had a fun game at her blog: we had to make Advent wreath out of recycled materials so this is what I came up with. Next year I'll have to work a bit further on this one :)
The base is fused glass made of the beautiful olive green bottle of a fine Tokaj wine. I adorned it with cinnamon sticks, star anise and a golden bow that are leftovers from last year's Christmas gift decorations I made. The tealights have also been sitting on a shelf for quite a while. I am especially proud of myself because 1. I haven't burnt myself with the glue gun 2. haven't glued over everything around me (that's kinda tricky with the glue gun...).

Nov 22, 2011

Nothin' but the blues...

Hónapok óta bütykölök azzal, aminek most a végeredményeképpen ez a karkötő (ami nem sok van ugye eddig nekem :D) megszületett. Olyannyira vékonyra sikeredett a lik (túl jó lett, mondhatni :D), hogy a viaszolt szál nem is fér át rajta. Így hát sodronyra fűztem, Swarovskikkal, cseh csiszoltakkal egyetemben, ezeket a két lyukú, négyzet (alapú hasáb) alakú hm, miket? Gyöngyök ezek? Minek nevezzem őket? És nektek hogy tetszenek? :)

I've been working on the technique that finally yielded this bracelet (the second one of mine with fused glass :D). I managed to make it so perfect that the holes turned out to be so thin that they're too small for a waxed cotton string :) So I put these erm, thingamabobs (shall I call them beads, or what? or pierced cabochons? :)) along with some Swarovskis and Czech beads on stainless steel. How do you like the blues? :)


Játékok :)

Gyertek játszani, mert az jó! 
Egyrészt gyertek Colette-hez, ahol újragondolhatjátok az adventi koszorú készítésével kapcsolatos gondolataitokat az újrahsznosítás jegyében :) Én is dolgozom már az ügyön, bár nem tudom még, hogy mi khm, sül ki a dologból :)
Tehát:
A határidő: november 26. éjfél.

Másrészt gyertek Dióhéjhoz, sőt, harmadrészt is gyertek Dióhéjhoz, nagyon helyes pénztárcát lehet nyerni. Ehhez mindössze kedvencelni kell az új oldalát, ami egy nemsokára nyíló online piactér rajongói oldala, ahol többek kézműves termékeket, kellékeket, megunt eszközöket, szerszámokat, alapanyagokat adhattok-vehettek majd. Én már nagyon várom, és nem vagyok ezzel egyedül. Tehát oda is gyertek majd :)

Nov 12, 2011

Karácsonyiak - Christmas stuff

Ezek is már megvannak egy ideje, néhányról volt is már kép, sőt néhány már az Etsy-n is elérhető, csak ide még valahogy nem jutottak el. Aki szeretne ilyet, szóljon :) Van csillogó zöld, jádezöld és fenyőzöld; cukorbotos (erre ugye külön büszke vagyok :D) és bot nélküli is. :)

I made these a while ago and have already taken pics of some of them and some are already available in my Etsy shop, too, but for some reason I haven't brought them to the blog yet. Available in glittering aventurine green, warm jade green, and forest green; with or without candy cane (which I am especially proud of :D). :) 

Tömeg - Crowd

Csillogó aventurinzöld - Sparkling aventurine green

Fenyőzöld - Forest green
Jádezöld - Jade green

Nov 10, 2011

Jégcsillag - Ice star

Az utóbbi pár nap egyik termése. Már többen vannak, csak a többin van még alakítanivaló :) Mondjuk, hogy karácsonyfadísz, bár lehet medál is, ha valaki annak szeretné - még akasztó sem kell hozzá :)
És még vannak ám, amiket mutatni szeretnék, remélem, időm is lesz lefényképezni majd mindent szép sorjában.
Nektek hogy tetszik a jégcsillag? És milyen színben tetszene még?


This is one of the products of the last couple of days. I already have some more but they need a few "finishing touches" :) It's meant to be an ornament but if you'd prefer an ice star pendant - way to go! You don't even need to attach a bail :)
And I have more stuff that I'd like to show you - I hope I'll have time in the next few days to take pictures of them all. 
So how do you like the ice star? And what other colours would you prefer?

Kicsit vad kép lett :) - This turned out to be quite wild :)

Jeges - Icy

Nov 3, 2011

Fény az éjszakában - Night lights

Akkor jöjjenek "üzemszerű használat" közbeni fotók is a mécsestartókról :)

Here are some photos of the tealight holders when "used properly" :)



Nov 2, 2011

Kísérletiek - Experimentals

Ismét nem-ékszerek: icipici mécsestartók :) Van már más színben is, csak fotózásra vár. És van egy icipicike dísztálka is, amit megmutatok, és mivel pont kaptuk ezt a két szem gesztenyét a bundájukkal együtt, hát beleköltöztettem őket :)

And again, some non-jewelry: small tealight holders :) I already have made more in other colours/designs too, but haven't had time to take pictures. And I have a small trinket dish to show, too: we got these two little chestnuts along with their fur coats a couple of days ago so I put them in there :)

Kobaltkék, fehér hajszálcsíkokkak / Cobalt blue with hair-thin white streaks

Piros random fekete és fehér csíkokkal / Red with black and white random streaks

Buborékos tálka :) / Trinket dish full of bubbles :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...